QuaSi Aroma Therapie

Olie veiligheid!Hallo allemaal!

Ik wil graag even wat algemene informatie met jullie delen, over het veilig gebruik van etherische oliën.

ALGEMENE INFORMATIEElke suggestie die op deze website gemaakt wordt is enkel en alleen van toepassing op de essentiële oliën van Young Living en dient niet opgevolgd te worden met een ander merk oliën.
Essentiële olie kan mogelijk huidirritatie veroorzaken bij gevoeligheid. Je kunt eerst een huidtest doen aan de binnenkant van je pols om te zien hoe jij op de oliën reageert. Als je jeuk, roodheid, irritatie of iets anders ervaart dan stop je even met het gebruiken van die olie. Vaak is dit een teken dat je lijf eerst moet ontgiften. Om de irritatie, jeuk of roodheid te verminderen smeer je alleen meerdere keren per dag een draagolie op deze plek. Start je weer met het gebruiken van de olie, begin dan rustig aan. Verdun de olie eerst nog extra met een basisolie zoals de V-6, kokosolie of andere plantaardige draagolie. Verdun in ieder geval ALTIJD bij gebruik op gevoelige plaatsen zoals gelaat, nek enz.
Vermijd contact met de ogen. Kijk uit wanneer je de olie hebt gebruikt en het zit aan je handen. Krijg je de olie toch in je ogen, spoel het dan altijd uit met een basisolie (bv de V-6 van Young Living, kokosolie of olijfolie), maar nooit met water! Zoek medische hulp als het geïrriteerd blijft.
Gebruik nooit essentiële oliën op open wonden.
Essentiële oliën zijn mooie producten om lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel te ondersteunen. Maar niet iedere olie is geschikt voor iedereen. Er zijn situaties waarbij geadviseerd wort om bepaalde essentiële oliën niet te gebruiken. De uitwerking in dit overzicht is van de Starterkit oliën en en single oliën die afgeraden worden om in bepaalde situaties te gebruiken. Controleer blends voor gebruik wellke single oliën deze bevatten.EPILEPSIE

Single oliën: Nutmeg, Rosemary, Sage, Clary Sage, Tansy, Hyssop, Fennel en Idaho Tansy.BLOEDVERDUNNERS

Single oliën: Basil, Rosemary, Sage, Tansy, Hyssop, Fennel en Wintergreen.LEVERPROBLEMEN

Single oliën: Fennel.VERHOOGDE BLOEDDRUK

Single oliën: Hyssop, Rosemary, Thyme en Sage.VERLAAGDE BLOEDDRUK

Single oliën: Ylang Ylang, Carrot Seed en Sandelwood.VERHOOGDE BLOEDDRUK

Single oliën: Melissa en LemongrassZWANGERSCHAP

Starterkit oliën: Peppermint, PanAway. Voorzichtigheid geboden met DiGize en R.C.

Single oliën: Angelica, Anise, Blue Tansy, Cassia, Clary Sage, Cedarwood, Cistus, Fennel, Jasmin, Nutmeg, Progessence phyto plus en Sage.

Oppassen met essentiële oliën met een hoog gehalte aan ketonen en fenolen.BORSTVOEDING

Starterkit oliën: Peppermint, PanAway. Voorzichtigheid geboden met DiGize en R.C.

Single oliën: Cypress, Peppermint, Progessence phyto plus en Sage.

Oppassen met essentiële oliën met een hoog gehalte aan ketonen en fenolen.KINDEREN JONGER DAN 2 JAAR

Starterkit oliën: DiGize, PanAway, Pepperming, R.C. en Thieves.

Single oliën: Angelica, Cassia, Cedarwood, Dragon Time, Elemi, Eucalyptus Radiata en Globulus, Northern Lights Black Spruce, Progessence phyto plus, Peppermint, Rosemary en Sage.

Vermijdt essentiële oliën met een hoog gehalte aan ketonen en fenolen.KINDEREN JONGER DAN 6 JAAR

Starterkit oliën: Peppermint en PanAway. DiGize, Purification, R.C. en Thieves alleen gebruiken i.c.m. Copaiba, Orange, Lavender, Lemon of Frankinsence.

Single oliën: Angelica, Cassia, Dragon Time, Elemi, Northern Lights Black Spruce, Progessence phyto plus en Sage.

Oppassen met essentiële oliën met een hoog gehalte aan ketonen en fenolen.ESSENTIËLE OLIËN MET EEN HOOG GEHALTE AAN KETONEN EN FENOLEN.

Ketonen zijn stofjes in essentiële oliën die bij langdurig gebruik en onvoldoende verdunning de huid irriteren. Fenolen zijn stofjes in essentiële oliën die bij langdurig inhaleren en gevoelige luchtwegen de luchtwegen kunnen irriteren en (blijvend) beschadigen. Bij deze essentiële oliën geldt: voorzichtigheid geboden bij astma, epilepsie, bejaarden, zwangeren, borstvoeding en kinderen jonger dan 6 jaar. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar.Single oliën: Wintergreen, Clove, Oregano, Fennel, Basil, Black Pepper, Thyme, Lemongrass, Cinnamon Bark, Nutmeg, Marjoram, Eucalyptus Blue. Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Radiata, Rosemary, Hyssop, Sage, Thuja en Peppermint.LICHTGEVOELIGE OLIËN

Er zijn essentiële oliën die de huid gevoeliger maken voor UV-straling. Het niet correct gebruiken van deze essentiële oliën kan de huid irriteren of zelfs verbranding veroorzaken. 24 uur direct zonlicht vermijden bij deze single oliën en 8 uur bij deze blends. Blends met citrus oliën zijn door de samenstelling met andere essentiële oliën minder gevoelig voor zonlicht. Let op: bij Citrus Fresh ook 24 uur oppassen met zonlicht omdat deze blend bijna volledig uit citrus oliën bestaat. Onderstaand overzicht zijn alleen blends van de Europese markt.Single oliën: Angelica, Bergamot, Dill, Grapefruit, Jade Lemon, Ledum, Lemon, Lime, Orange en Tangerine.

Blends: Abundance, Awaken, Citrus Fresh, Christmas Spirit, Clarity, Cool Azul, Dragon Time, GeneYus, Gentle Baby, Exodus II, Forigiveness, GLF, Grounding, Harmony, Highest Potential, Inner Child, Joy, Lady Sclareol, Live with Passion, Longevity, Peace & Calming, Peace & Calming II, Release, Relief it, RutaVala, Sacred Mountain, Sara, SclarEssence, Sensation, Stress Away, Thieves, TummyGize en White Angelica.DIERENDe essentiële oliën van Young Living zijn een mooie aanvulling ter ondersteuning van een goede gezondheid van je huisdier. Er wordt wel eens gezegd: ”wat goed is voor jezelf, is ook goed voor je huisdier”, maar dit is onjuist. Het lichaam van een dier reageert anders op essentiële oliën dan dat van een mens. Voorzichtigheid is vooral geboden bij katten, vogels en kleine dieren zoals konijnen en cavia’s.Belangrijke weetjes:

Katten hebben 4x meer reukcellen dan mensen, paarden 2x en honden 25-60x.
Dieren hebben meer haarzakjes per vierkante centimeter en daardoor veel meer haren.
De pH-waarde van de huid is anders,
Dieren hebben een energieveld dat 10x gevoeliger is dan bij de mens,
Katten missen een bepaald enzym in de lever waardoor ketonen en fenolen niet goed door het lichaam afgebroken kunnen worden. Deze oliën mogen maar enkele keren kort achter elkaar gebruikt worden en maximaal 15 minuten in de diffuser.
Dieren moeten altijd de ruimte kunnen verlaten als de diffuser aan staat.
Konijnen, cavia’s en chinchilla’s mogen een essentiële oliën oraal toegediend krijgen vanwege een fermentatieproces dat plaatsvindt in het achterste gedeelte van de darm. Essentiële oliën kunnen dit proces verstoren.


Aromatisch:

Doordat het reukvermogen vele malen groter is dan bij een mens, is het belangrijk om je huisdier te laten wennen aan essentiële oliën. Begin met 1-2 druppels op een volle diffuser voor maximaal 15 minuten, daarna langzaam opbouwen en bekijk de reactie van het dier, en goed het dier observeren tijdens het gebruik van essentiële oliën.

Bij vogels minimaal 3 meter afstand houden en geen tea tree vernevelen.

Voor direct inademen kun je bijvoorbeeld een knuffel, handdoek of een kussen met essentiële olie op de slaapplek leggen, laat het dier ruiken aan het dopje van een flesje olie, gebruik zelf een essentiële olie als je in de buurt bent van je dier of smeer verdunde essentiële olie in je handen om zo het dier te laten ruiken aan de olie.Plaatselijk:

De essentiële oliën kunnen verdund worden aangebracht op een deel van het lichaam dat extra ondersteuning nodig heeft. Voor algehele balans of om te kalmeren de essentiële olie in de handen verdelen en van nek tot staart aaien. Bij konijnen is de voorkeur om te vernevelen in plaats van smeren. Is het toch noodzakelijk dat de olie gesmeerd moet worden dan is de meest handige plek achter de oren.Merk je dat je onvoldoende resultaat hebt, dan is het niet verstandig om minder te verdunnen maar het is beter de frequentie van het gebruik te verhogen. Op deze manier is de kans kleiner dat er een irritatie van het lichaam ontstaat.Inname:

Dieren mogen essentiële oliën innemen, maar vanwege de veiligheid is het advies om hiervoor contact op te nemen met de dierenarts. NingXia Red is een goede ondersteuning voor de gezondheid van je huisdier en kan veilig toegepast worden. Start bij grotere huisdieren met 10-15 ml en bij kleinere huisdieren met 5-10 ml.

ALLERGIËNNet als bij ieder ander product op de markt, geldt ook voor de producten van Young Living het volgende. Als je een (ernstige) medische allergie hebt voor noten of een ingrediënt in producten van Young Living, neem dan ALTIJD contact op met Young Living en vraag naar de specifieke en vooral up-to-date ingrediënten. Vraag naar de Latijnse naam van het ingrediënt. Overleg vervolgens met je behandeld arts om te bepalen of je het product in gebruik kunt nemen.Dankzij het destillatieproces zitten er geen eiwitten -die gewoonlijk een allergische reactie veroorzaken- in de essentiële oliën van Young Living. Hierdoor wordt de kans op allergische reacties geminimaliseerd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ‘gevoeligheid’ per persoon verschilt. En zelfs zonder dat er eiwitten aanwezig zijn, kun je nog steeds een gevoeligheid voor essentiële olie kunnen ervaren.NOTEN ALLERGIEDe meeste essentiële oliën van Young Living zijn notenvrij. De producten die noten of van noten afgeleide ingrediënten bevatten, staan hieronder vermeld. Er staan een paar blends vermeld, omdat deze in een basis van amandelolie zitten. De meeste flesjes essentiële oliën zijn eigenlijk gewoon een olie of een mengsel van oliën (blend), en hebben geen andere basis. Onderstaande lijst komt van Young Living (september 2014). Wil je zeker zijn dat je de meest up to date informatie hebt, raadpleeg dan het etiket op het flesje, check de info op de website van Young Living of neem contact op met de klantendienst.3 Wise Men
Acceptance
Boswellia Wrinkle Cream
Cel-Lite Massage Oil
Cinnamint Lip Balm
Dragon Time Massage Oil
Genesis Hand & Body Lotion
GeneYus
Grapefruit Lip Balm
Hope
Into the Future
KidScents® Lotion
KidScents® Tender Tush
Lavender Lip Balm
Lavender Volume Shampoo
MindWise
Oola Field
Ortho Ease Massage Oil
Ortho Sport Massage Oil
Present Time
Protec
Reconnect
Relaxation Massage Oil
SARA
Sensation Hand & Body Lotion
Sensation Massage Oil
Slique Bars
V-6 Advanced Vegetable Oil Complex
White Angelica
Wolfberry Eye Cream
Wolfberry Crisp
YL Oola Grow


Alle oliën uit de Starterkit zijn notenvrij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.