QuaSi Aroma Therapie

Hormonale oliën!

Hallo allemaal!

~WAT ZIJN HORMONEN EIGENLIJK~

Hormonen zijn signaalstoffen, de boodschappers in je lichaam. Zij geven lichaamscellen als het ware opdrachten. Wanneer het lichaam iets wil aansturen, dan wordt er een signaalstof, het hormoon, op afgestuurd.

Dat is nodig om het lichaam in stand te houden, maar ook om te kunnen voortplanten of om te kunnen vechten of vluchten als dat nodig mocht zijn.

Je zenuwstelsel meet voortdurend alle belangrijke zaken als je bloeddruk, je bloedsuikerspiegel, je temperatuur, je bloeddruk, weefselschade, ontstekingsniveau etc. En ook meet het lichaam of er gevaar dreigt of dat er een potentiële voortplantingspartner in je buurt is

Daarnaast worden ook het dag- en nachtritme, de maandelijkse cyclus en bijvoorbeeld de seizoenen in de gaten gehouden door het zenuwstelsel.

Het hormoonsysteem reageert op de informatie van het zenuwstelsel en stuurt vervolgens het juiste lichaamssysteem aan om het lichaam goed te laten functioneren met zo min mogelijk klachten.

Alles staat dus met elkaar in verbinding op die manier. Je hormonen bepalen dus zo’n beetje alles wat er in je lichaam gebeurt, hoe je eruit ziet, hoe je je voelt, hoe gezond je bent.

Dus alles wat er in je leven gebeurt en wat je via voeding of cosmetica aan je lichaam toevoegt heeft invloed op je hormonen.

Geen wonder dat er zo veel mensen zijn met een hormonale disbalans met het dieet van tegenwoordig en de ‘rat race’ van het leven die de nodige stress oplevert.

Maar….wat doe je eraan als die hormonen in de war zijn?
Hieronder de oliën die verbetering geven op hormonaal gebied!


~CLARY SAGE~Deze essentiële olie bevat natuurlijke fyto-oestrogenen. Het heeft een zachte, warme, kruidige geur die opwekkend, ontspannend en verzachtend is en daardoor een perfecte keuze is ter ondersteuning van een normaal, gezond gedrag tijdens PMS. Het helpt ook vrouwen tijdens de menopauze. De scharlei wordt al eeuwenlang gebruikt voor het verlichten van vrouwelijke hormonen. Het is zeer rijk aan antioxidanten en bevat sclareol die zeer zeldzaam is bij het distilleren van essentiële oliën. Sclareol is een terpeen dat zeer vergelijkbaar is met de chemische structuur van de hormonen, geproduceerd in het menselijk lichaam. Daarom stimuleert de olie ons lichaam meer hormonen te produceren en heeft dus een balancerend effect voor zowel mannen als vrouwen.


~DRAGON TIME~ Deze olie is een mix van kalmerende en verzachtende essentiële oliën, waaronder Clary Sage (scharlei), die natuurlijke fyto-oestrogenen bevat. Fyto-oestrogeen is een natuurlijk component in planten dat op eenzelfde manier werkt als vrouwelijke hormonen. Dragon Time is speciaal ontworpen voor vrouwen ter ondersteuning tijdens de maandelijkse cyclus. Door de in balans brengende eigenschappen kan de olie verlichting geven bij menstruele krampen, hoofdpijn, PMS en stemmingswisselingen tijdens de hormonale onbalans. De olie is ook verkrijgbaar in een massageolie en in een bad & douche gel.
Het in balans brengen van hormonen hangt van vele factoren af. Er zijn verschillende oliën die menstruatiepijn en andere hormonale klachten kunnen verlichten. Experimenteer met verschillende oliën, om te zien wat het beste voor jou werkt. In het algemeen is Dragon Time het meest succesvol bij vrouwen tot 30 jaar. Voor vrouwen tussen 30-45 jaar, heeft Mister de beste referenties. Sommige mannen reageren ook goed op deze olie of ze gebruiken het samen met Mister. Mister kan helpen bij het reguleren van de prostaatfunctie.


~ENDOFLEX~De olie zorgt voor het behoud van de algehele vitaliteit door de combinatie van essentiële oliën die diverse systemen in het lichaam ondersteunt (klieren, bloedsomloop, luchtwegen, zenuwstelsel, voortplantingsorganen, enz.). Naast het verbeteren van je welzijn, biedt het ook ondersteuning om je gewicht onder controle te houden en geeft ondersteuning bij de hormoonhuishouding. Het kan verlichting geven bij opvliegers, krampen en PMS.
Het in balans brengen van hormonen hangt van vele factoren af. En omdat ieder lichaam verschillend is, kan de éne olie beter werken dan de ander, of een combinatie van verschillende oliën kunnen ook verlichting geven bij menstruatiepijn en andere hormonale klachten. Voor vrouwen boven de 45 jaar is EndoFlex een goede keuze.

~LADY SCLAREOL~Een verleidelijk parfum dat zorgt voor emotionele balans Lady Sclareol essentiële olie is een mix van oliën die zorgen voor een liefdevol gevoel in het hart. Het heeft een heerlijke geur en het is heel goed als een verleidelijk parfum te gebruiken. Deze romantische mix heeft niet alleen een verleidelijke geur, maar de gemengde oliën zijn traditioneel gebruikt om een gezonde huid te ondersteunen. Om een romantische avond met partner of echtgenoot te bevorderen, kan de olie op polsen en in de nek aangebracht worden. Lady Sclareol bevordert de emoties van liefde, intimiteit en vertrouwen. Het helpt ons emotionele blokkades los te laten, om lief te hebben, eigenliefde te bevorderen en liefde te delen. Als we een lage seksuele drang of frigiditeit ervaren, kan deze olie helpen bij het deblokkeren van de emotionele problemen, die voorkomen dat je kunt ervaren wie je zelf echt bent.


Dé olie voor mannen! Mister is en opmerkelijke mix van oliën die speciaal is ontworpen om mannelijke energie te balanceren en de emotionele en mentale welzijn van mannen in het algemeen te ondersteunen. Mister wordt aanbevolen voor mannen de leeftijd van dertig jaar en ouder. Eigenschappen: Brengt balans in mannelijk hormoonstelsel, geeft energie, verminderd stress, reguleert prostaat functies. Werkt ook bij opvliegers bij vrouwen tussen 30-45 jaar!


~PROGESSENCE PHYTO PLUS~ Dit is een SERUM dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Het is een natuurlijk progesteronsupplement dat naast essentiële olie en kokosolie ook “wild yam extract” bevat. Deze staat bekend om het feit dat het de vrouwelijk menstruele cyclus in balans kan brengen. Daarnaast brengt deze olie ook ontspanning en rust, dus ook goed te gebruiken voor het naar bed gaan.

Alle hier omschreven oliën zijn via mij te bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.