QuaSi Aroma Therapie

Hoe gebruik je de Oliën?


De oliën van Young Living kun je op drie manieren gebruiken:

+ AROMATISCH

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren verneveld worden voor het verspreiden van geur en voor het zuiveren van de lucht. Het is aangetoond dat essentiële oliën, wanneer ze verneveld worden, de hoeveelheid chemicaliën in de lucht verminderen en helpen bij het creëren van meer fysieke en emotionele harmonie.

Diffusen: vernevel de oliën via een diffuser. Gebruik altijd een diffuser op basis van koude nevel en een die van medisch plastic is gemaakt.

Inhaleren: dit kan door direct aan het flesje te ruiken. De olie op de palm van je handen doen, een kommetje maken van je handen en deze over je mond en neus plaatsen en diep inhaleren. De olie druppelen op een tissue, watje of zakdoek.+ UITWENDIG

Direct op de huid: breng de olie direct aan op de huid. Zorg hierbij dat je de oliën altijd verdund volgens de verdunningstabellen.

Indirect op de huid: voeg de oliën toe aan badzout of een basis bad- of douchegel. Voeg nooit de oliën puur toe aan je badwater. De oliën komen dan in een hoge concentratie direct in contact met de huid in dit kan irritatie veroorzaken.+ INNAME

Essentiële oliën vallen in Europa onder de cosmetica wetgeving. Young Living heeft daarom een aantal oliën speciaal laten registreren als voedingssupplement. Dit zijn de zogenaamde PLUS oliën (met een wit etiket). De inhoud van deze PLUS oliën is hetzelfde als de oliën uit de flesjes met de normale labels.

Bijvoorbeeld Peppermint van de reguliere lijn en Peppermint van de PLUS lijn hebben verschillende etiketten maar hebben dezelfde inhoud.

Onder de tong: breng 1 of 2 druppels aan onder de tong. De haarvaten onder de tong liggen dicht aan de oppervlakte waardoor de oliën snel opgenomen kunnen worden.

Capsules: doe een aantal druppels olie, aangevuld met wat draagolie in een capsule. Vooral fijn als de olie een onprettige smaak heeft.

Dranken: voeg 1 druppel olie toe aan bijvoorbeeld een glas water of amandelmelk. Bij water altijd een klein snufje zout toevoegen zodat de olie zich goed kan mengen met het water.

Koken: essentiële oliën toevoegen aan je gerecht als je geen verse kruiden in de buurt hebt. Je hebt voor normale porties vaak maar een ietsie pietsie olie nodig omdat de olie heel geconcentreerd is.
Om laag te doseren kun je starten met een tandenstoker even in de olie te drenken en daarmee door het gerecht te roeren. Soms is 1 druppel namelijk al te sterk. Voeg de olie pas aan het einde van de bereiding toe zodat er zo min mogelijk verdampt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.